Більшість людей, що 30 березня повернулись в Україну з Азії скандальним рейсом Доха – Київ, самовільно втекли з обсервації. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу 112, повідомляє Хрещатик.News

Не зважаючи на те, що готель “Козацький” та санаторій в Пущі-Водиці охороняла Нацгвардія, 60 людей покинули місце вимушеної обсервації “через законодавчі неточності”, зазначив Геращенко.

«Ми не можемо людей утримувати силою», – пояснив заступник міністра.

За порушення правил карантину цим людям загрожує штраф у розмірі від 17 тис. до 34 тис. гривень. Але якщо недотримання обсервації призведе до інфікування інших осіб, порушників можуть посадити за ґрати на строк до 3 років.

Нагадаємо, 30 березня в Борисполі сів літак Доха – Київ, який забрав відпочивальників з Балі, Катару та інших країн Азії. Пасажири цього рейсу відмовлялись підписати згоду про обов’язкову обсервацію. І до готелю “Козацький” їх супроводила Нацгвардія. 31 березня одного з пасажирів госпіталізували з температурою.

Мер Києва Віталій Кличко розкритикував владу за поселення людей на обсервацію в готель Козацький.

Як повідомляв Хрещатик.News, міністр МВС Арсен Аваков заявив, що відпочивати на Балі після оголошення карантину – це свинство.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Про обсервацію, лікарів та коронавірус: прес-брифінг Кличка (наживо)

Поліція примусово госпіталізуватиме хворих: Аваков (відео)

На коронавірус в Києві захворіло 134 особи, серед них  однорічне дівча