Цей зелений куточок створено з метою вшанування пам’яті Героїв, які зі студентської лави пішли до лав ЗСУ та віддали життя за Україну, а також курсантів, загиблих під час виконання службових обов’язків, йдеться на сайті університету.

До акції, що відбулася 19 квітня, долучилися студенти, курсанти та викладачі.

«Дерева – символ вічного життя, – наголосив ректор КНУ Володимир Бугров, – і наша акція глибоко символічна, адже імена цих Героїв житимуть у нашій пам’яті».

«Понад 10 років на нашій землі точиться війна, – нагадав Володимир Бугров, – і перші імена в скорботному списку полеглих шевченківців з’явилися 2014 року». Тоді в пам’ять про загиблого студента ННІ філології японіста Святослава Горбенка висадили сакуру. Вже у 2022-му у дворі Інституту висадили бук на згадку про загиблого викладача кафедри мов і літератур Далекого Сходу Дениса Антіпова, який мав позивний «Бук». Цю традицію продовжили висадкою кримських ялин і канадських кленів на Виставковому кампусі університету.

Як зазначила модераторка заходу, перша заступниця голови студпарламенту Марія Ярош, висаджені сьогодні дерева – 17 туй та дві калини – поклали початок облаштуванню «Місця Тиші» – меморіального простору, що має стати місцем для роздумів, самозаглиблення і пам’яті.

Раніше Хрещатик писав: В столиці пропонують перейменувати вулицю російської математикині на честь курсантів, що віддали свої життя за Україну