В Ірпені на Київщині живе пес, який щодня пробігає понад 70 кілометрів за рейсовим автобусом у пошуках людей, які одного разу врятували йому життя, але були змушені покинути його. Місцеві жителі дали собаці прізвисько "Хатіко" і не можуть без сліз дивитися на його страждання.

Про зворушливу історію собаки розповіли на офіційній сторінці зоозахисної організації URSA у Фейсбук. Тварині, на даний момент, намагаються знайти будинок та люблячих господарів.

"На кожній зупинці собака вдивляється в пасажирів, гавкає і біжить далі, до наступної зупинки. І так щодня, з ранку до вечора, він пробігає ~70 км, майже не зупиняючись"

Навколо цієї історії є багато версій щодо того, чому малюк так поводиться і як там опинився. Одна з них, що саме цим автобусом поїхали чоловіки, які його прихистили, і через постійні переїзди не мали змоги взяти собаку з собою. Але правду знає тільки цей відданий хвостатий друг.

Читайте також: «Чотирилапі захисники» — столичного службового пса нагородили за виявлення великого пакунку наркотиків

Якось місцевим волонтерам вдалося спіймати Хатіко, щоб забрати до притулку, але той почав гавкати і скиглити, а потім вирвався і побіг на те саме місце. Тоді стало зрозуміло, що з огляду на його психологічну травму та прив’язку до місця, подібна різка зміна обстановки може лише нашкодити.

Зоопсихолог URSA вже консультує місцевих волонтерів та вчить їх, як правильно підготувати травмовану тварину до адопції (процесу взяття відповідальності за домашнього вихованця, якого попередній власник залишив).

Якщо ви готові взяти на себе відповідальність за такого вірного пса, який шукає справжніх люблячих господарів з відкритими серцями, то можете написати в особисті повідомлення волонтерам організації URSA за посиланням.

Раніше повідомлялось: «Карбон не кайфує від перемог. Від цього кайфую я!» — власниця найтитулованішого пса України