Мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів, що рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули в столицю з-закордону, ухвалювала не міська влада. Цим питанням займається Міністерство інфраструктури, тому куди розселяти людей на обсервацію вирішували структури державного рівня і до влади Києва з цього приводу не звертались. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Кличко розповів, що для поселення на обсервацію місто підготувало 200 ліжок в лікарні на Лісовому масиві.

«Питанням обсервації людей, що прибули авіарейсами вчора і сьогодні, займалася не столиця. Людей повертало не місто. І до нас з приводу їх розміщення не зверталися. Якщо ж буде така необхідність, Київ підготовлений. В Чорнобильській лікарні на Лісовому масиві у нас є 200 ліжок, де можемо розміщати киян на обсервацію. Мешканці міста за це не платитимуть», – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці також зазначив, що готель «Козацький», в який сьогодні заселили людей на обсервацію, не перебуває в комунальній власності.

Кличко розуміє побоювання киян з приводу поселення на обсервацію в готелі в самому центрі міста, на Майдані незалежності. Він назвав дії державних органів нелогічними.

«Розумію побоювання киян. Готель «Козацький», куди поселили людей на обсервацію, знаходиться в самому центрі столиці – на Майдані Незалежності. В цій ситуації ми не впливали на рішення державних органів. Зі свого боку я можу оцінити такі дії як нелогічні», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, МВС охороняє готель “Козацький”, куди 30 березня заселили на обсервацію прибулих до України

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Як лікуватимуть хворих на COVID-19: МОЗ нарешті затвердило алгоритм надання меддопомоги

По Україні розгорнуто пункти скринінгового сортування хворих на COVID-19: що це таке