Ювенальні прокурори розпочали досудове розслідування за фактом побиття 13-річного підлітка в одній зі шкіл Дніпровського району Києва. З заявою до правоохоронців звернулася мати хлопця. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Жінка поінформувала правоохоронців, що побачила на тілі дитини тілесні ушкодження в області паху. Хлопчик не одразу, а лише за тиждень розповів, що у нього був конфлікт з учнями інших класів на перерві.

Ювенальні прокурори та дізнавачі проводять всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин отримання дитиною тілесних ушкоджень, а також встановлення ступеня їх тяжкості. Також прокурори оцінять, як вчителі школи виконують професійні та службові обов'язки і як забезпечують дітям здорові та безпечні умови навчання та виховання, йдеться у повідомленні.

У поліції Києва повідомили, що інформація про травмування дитини надійшла від лікарів медичного закладу. Нині хлопчик перебуває у лікарні під наглядом медиків. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець скерував запит до Дніпровської РДА для проведення службового розслідування щодо належного виконання обов'язків працівниками закладу.

Лубінець зазначив, що підліток вже "раніше зазнавав психологічного приниження й фізичних знущань".

У київській школі №81 прокуратура та управління поліції Дніпровського району проводять розслідування стосовно побиття учня на інклюзивній освіті. Про це розповіла в ефірі "Київ 24" в.о. директорки школи Ольга Фіголь.

За її словами, після завершення розслідування усіх винних обов'язково покарають.

"Інцидент трапився на перерві. Хлопчик про побиття не повідомляв і не підійшов до класного керівника, асистенту теж не поскаржився. Зараз розбираємося, слідство триває", — повідомила Фіголь.

Директорка зазначає, що класному керівнику про травму та госпіталізацію хлопця стало відомо від його матері. Також жінка подала скаргу щодо побиття дитини та можливого булінгу. Хоча, факту булінгу поки не встановили.

Популярні новини зараз

У Києві відсьогодні з'явились нові патрулі — у поліції надали деталі

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

У Київській області загорівся гараж - ДСНС області успішно виконали свою роботу

Показати ще

Раніше матір підлітка в закритій групі у Facebook "Лікарі та пацієнти Києва" розповіла, що її сина сильно вдарили у пах. Операцію провели на десятий день після побиття, адже підліток не казав, що сталося. Жінка випадково побачила, що його ліва нога стала у півтора рази більше за праву, а також було "дуже тверде в паху і яєчко теж збільшено".

Раніше повідомлялось: У столиці серйозний скандал через побиття хлопця у школі — дитині довелось робити операцію