Продовжуючи переглядати Хрещатик Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності і згодні з використанням файлів cookie.

Останні новини

У Києві викрито чоловіка, який зберігав боєприпаси

Поліцейські виявили мешканця Подільського району, який незаконно зберігав боєприпаси.

Перед будівлею КМДА сьогодні підняли прапор НОК України на честь Олімпіади-2024

Перед будівлею Київради сьогодні, 26 липня, відбулась урочиста церемонія підняття прапора Національного олімпійського комітету України на честь відкриття літніх Олімпійських ігор-2024, які стартують сьогодні у Парижі та триватимуть до 11 серпня.

На Київщині голові ОТЦК пропонували хабар в $300 — справу особи передали правоохоронцям

У Київському обласному ТЦК жінка намагалася дати хабар, щоб її чоловік не ставав на військовий облік.

У столиці з вікна випав чоловік та дивом вижив — соцмережі

Днями у Києві з вікна багатоповерхівки вистрибнув голий чоловік. Інцидент стався в житловому комплексі “Пори року” на вулиці Мокра, 16 (Кудряшова).

У Києві на Солом’янці планують відремонтувати стадіон школи №3 на вул. Ушинського, 15 — на це виділять ₴34,5 млн

На роботи, які вестимуться в навчальному закладі майже рік, до літа 2025 року, виділено 34,5 млн гривень.

Київщину атакували російські дрони, вночі працювала ППО — ОВА повідомили деталі

Нічна тривога внаслідок атаки дронів не давала спати жителям Києва та Київщини до пів 4 ранку — в регіоні працювала ППО, без влучань та постраждалих.

До суду направили справу зрадника та агента спецслужб рф, який зливав дані та локації ЗСУ та інших об'єктів - прокуратура

До суду направили справу громадянина, який став агентом спецслужб рф та передавав їм дані про ЗСУ та важливі об'єкти інфраструктури

Підтоплення метро: в.о. начальника КП "Київський метрополітен" Вигівського відправили під цілодобовий домашній арешь

Суд обрав запобіжний захід для в. о. начальника КП "Київський метрополітен" Віктору Вигівському через підтоплення станцій у столиці. Посадовець буде знаходитись під цілодобовим домашнім арештом.

У Києві відбувається важлива патріотична подія — представляють вишиванки українських воїнів

Сьогодні в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбудеться незвичайна подія – тут буде представлено вишиванки воїнів.

Киянин вчинив хуліганські дії та розтрощив дві автівки на Оболоні — його справу передали до суду, "світить" 5 років за ґратами

Правоохоронці затримали чоловіка на місці вчинення правопорушення, останній перебував напідпитку та не зміг пояснити свої дії. Порушнику загрожує до п’яти років обмеження волі.

Київщина опинилась під ударом ворожих БпЛА — влучання та постраждалі відсутні, внаслідок падіння уламків є пошкодження та загоряння

Внаслідок падіння уламків, в одному з районів виявлено пошкодження з послідуючим горінням трьох житлових будинків, а також пошкодження двох автомобілів, гаражного приміщення, господарчого магазину та адмінбудівлі.

У Деснянському районі перейменували вулицю героя срср Матросова на честь художника-шістдесятника Заливахи

Українському художнику Опанасу Заливасі радянська влада у 60-х роках 20 століття заборонила малювати у в’язниці, як у 19 столітті малювати та писати заборонив російських цар засланому на Кос-Арал Кобзарю.

У Деснянському районі потонув чоловік — ДСНС столиці

Вчора, 24 липня, рятувальники дістали з води тіло чоловіка у затоці “Чорторий”. Обставини трагічного випадку встановлюють правоохоронні органи.

Викрито групу агентів рф з Києва та інших регіонів, що здійснили підпали та готували нові на території України та країн ЄС

У результаті спецоперації правоохоронців у різних регіонах України викрито та нейтралізовано групу осіб, які на замовлення представника держави-агресора, готували серію підпалів у місцях масового перебування людей, в тому числі в країнах ЄС.

Мер столиці заявив, що прокуратура «маніпулює заявами» щодо причин аварії у київському метро

Мер Києва вважає, що прокуратура «маніпулює в заявах» щодо причин руйнування тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська».

На Київщині низка населених пунктів залишилися без газу

У Броварському районі Київської області через пошкодження підземного розподільного газопроводу високого тиску у середу, 24 липня, низка населених пунктів залишилися без газу.

Житній ринок. В Києві створено робочу групу, аби вирішити долю знакового об'єкту

У Києві створено робочу групу з метою приведення будівлі критого ринку на вулиці Верхній Вал, 16 до належного технічного стану.

Судді ліквідованого суду Києва отримали ₴100 млн зарплати, не здійснюючи правосуддя

Суддю ОАСК Литвінової виявили російське громадянство. Далі це підтвердили в СБУ. Наразі судді ліквідованого суду продовжують отримувати суддівську зарплату. Справу Літвінової щодо довічного утримування (відставки) призупинили.

Неналежна експлуатація Київського метро призвела до затоплення синьої гілки, – прокуратура

Прокуратура має результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про начебто неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями.

Волонтери показали, як себе почуває киця, яку жінка викинула з вікна 4-го поверху на Оболоні

Волонтери ж роблять все, щоб Пташка якнайшвидше видужала та знайшла нову сім'ю. Кішку викинула з 4-го поверху багатоповерхівки жінка, якій тварина "заважала спати". На подію відреагувала поліцейські, які на місці складали протокол.

На Київщині повітряна тривога тривала понад 5 годин, працювала ППО — голова КОВА

Цієї ночі ворог вкотре намагався атакувати Київщину за допомогою БпЛА. На щастя, без постраждалих чи руйнувань.

Поліцейські Київщини повідомили зловмиснику про підозру у вбивстві товариша

На Білоцерківщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві 34-річного товариша після конфлікту, що стався на тлі спільного вживання алкоголю. Зловмиснику загрожує до 15 років ув'язнення.

Рятувальники дістали тіло потопельниці з затоки Дніпра

Прибувши на місце, рятувальники виявили тіло жіночої статі на відстані 3 м від берега.

Бізнес-центр на Лук'янівці, який сильно постраждав внаслідок обстрілу 8 липня, наразі законсервований

Декілька потужних ракетних атак ворога на Київ завдали БЦ Лувр на Лук'янівці суттєвих пошкоджень, нині його будівлю повністю законсервовано, причому навіть у тій частині, функціонал якої збережено, приміщення в оренду нині не здаються.

У Києві відбувся тренінг для держслужбовців про переваги та ризики застосування ШІ

Робота з інформаційною стійкістю та протидією дезінформації є надзвичайно важливою для держслужбовців, тож під час тренінгу "учнів" навчали як створювати ефективні продукти за допомогою ШІ, а ще виявляти шкідливі.

В університеті Шевченка відновлюють вивчення білоруської мови - ректор

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відновлять вивчення білоруської мови.

8-річний хлопець знайшов гранату в селі Гоголів Броварського району Київщини

Школяр йшов до бабусі, коли просто вздовж вулиці виявив небезпечну знахідку.

Під час ремонту вулиці Кирилівської в Києві облаштовують першу зупинку трамвая віденського типу

Торік Київавтодор відмовлявся це робити, бо на вулиці відсутня дощова каналізація. Тепер же попри відсутність низькопідлогових вагонів, ефект від піднятої платформи все ж буде помітним.

ЄІБ втричі збільшить позику для оновлення тролейбусів та вагонів метро Києва

Європейський інвестиційний банк збільшить обсяг фінансування проєкту "Київський міський електротранспорт" зі 100 мільйонів євро до 300 мільйонів євро.

Вода на 15 пляжах у столиці не відповідає санітарним нормам

КП «Плесо» провело дослідження якості води на 15 столичних пляжах — не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.