КНУ імені Тараса Шевченка повідомляє, що під час виконання бойових завдань у Сєверодонецькому районі Луганської області 8 листопада загинув випускник бакалаврату Географічного факультету 2020 року та випускник магістратури Інституту міжнародних відносин 2022 року Олексій Логінов. Загиблому Герою 25 листопада мало виповнитися 24 роки.

Олексій після здобуття вищої освіти встиг попрацювати вчителем географії в школі № 317 міста Києва.

Більшість коментарів на сторінці навчального закладу, де Олексій викладав дітям географію — слова вдячності зовсім молодій людині, яка свідомо пішла захищати Україну й склала голову у бою. У школі з болем сприйняли трагічну звістку про загибель молодого вчителя:

«Олексій був справжнім патріотом, який свідомо став на захист мирного майбутнього рідної України. Він завжди залишиться в наших серцях чудовою людиною, яка несла добро і радість, дарувала усмішки і віру усім навколо. Вічна пам’ять справжньому герою!»

Захисник був добровільно мобілізований та проходив військову службу у військовій частині 3057 Національної гвардії України з 10 серпня 2023 року. Вчитель добровільно мобілізувався, бо вважав, що це його обов’язок.

«У свій останній момент життя біг до пораненого бійця, у той момент біля нього розірвався артилерійський снаряд»

Також в мережі пишуть, що він був екс-воротарем білоцерківського «Білого Барса». Киянин в хокей починав грати у школі «Сокола», з яким у 2015-му став бронзовим призером чемпіонату України U-17. Наступних два роки Логінов перебував у системі іншої київської школи «Крижинка», а в 2017-му дебютував у дорослому чемпіонаті України за столичних «Крижаних Вовків». Зігравши за команду 1 матч, Олексій перебрався у «Білий Барс», з яким став чемпіоном України-2018 серед молоді (U20) і, зігравши два матчі в дорослому національному чемпіонаті, долучився до здобуття білоцерківцями бронзи.

Чин похорону Героя відбудеться сьогодні, 16 листопада, о 14:00 на Лук’янівському кладовищі.

Вічна пам'ять і слава!