Служба безпеки України разом із Нацполіцією нейтралізувала міжнародну злочинну організацію «АллатРа», повідомили в СБУ. Зокрема, у Києві та інших регіонах заблокували діяльність 20 осередків угруповання, яке діяло на користь російських спецслужб.

«Під виглядом «місіонерства» учасники релігійної секти виправдовували збройну агресію РФ та публічно просували кремлівську ідею про створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом Москви. Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні «представництва» в кожному обласному центрі нашої держави»

Осередки «АллатРа» масово закликали місцевих жителів не лише приєднатися до секти, а й розповсюджувати прокремлівські ідеї. Однодумців учасники угруповання шукали через власний YouTube-канал, на якому майже пів мільйона підписників.

Крім того, організатори злочинної групи запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів. Також вони мають свої Telegram-канали та акаунти в TikTok. На цих сторінках вони й просували наративи Кремля через ідею так званого «благотворчого суспільства». Крім того, організація агітувала окупантів масовано бити по цивільній інфраструктурі українських міст.

«За даними слідства, лідери угруповання незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року, використовуючи підроблені документи про зняття з військового обліку. Перебуваючи в одній із європейських країн, вони дистанційно продовжували керувати своєю злочинною організацією в Україні»

Спецслужба ініціювала експертизу, яка підтвердила факти підривної діяльності «АллатРа» на користь країни-терористки РФ. СБУ також встановила, що секта створила власні філії в Росії, Білорусі та ще кількох країнах Європи, США та Центральної Азії.

Керівництву та учасникам "АллатРа" готуються підозри за такими статтями:

Популярні новини зараз

На Деміївській виконують роботи по торкретуванню стін — експерт розповів про хід ремонту "синьої" гілки метро

У Києві до реанімації забрали чоловіка, якого вдарив ножем ліпший друг

У Києві відкрили виставку до 10-річчя створення батальйону “Айдар”

Внаслідок мобілізації, водити громадський транспорт пропонують з 18 років - експерти

Показати ще
  • державна зрада
  • створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній
  • пропаганда комуністичного тоталітарного режиму
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України

Їм загрожує до 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Хрещатик писав, що відома "активістка і захисниця УПЦ (МП) в Лаврі" отримала підозру від СБУ.