20 квітня у Національному заповіднику “Софія Київська” представили Великодню виставку з квітів.


Як повідомляє Суспільне, в інсталяції використали близько 3,5 тисяч квітів.

"Я цю інсталяцію робила зі своїми учнями. Дівчата з'їхалися з різних міст й нас підтримали українські виробники. Вони надали для створення інсталяції півтори тисячі троянд, експортна компанія туристична теж нам надала тисячу стебел квітів і нас підтримали нідерландські виробники. Вони передали безкоштовно для нашої інсталяції півтори тисячі хризантем" співорганізаторка заходу майстер флорист Олена Дрючан

А нині відвідувачі, як кажуть організатори, можуть спостерігати цей витвір мистецтва. І поринути в атмосферу Великодня, яке ми святкуватимемо вже за два тижні.

"Мета цього заходу — це показати сучасність української флористики й поєднання традицій української церкви, символізму Великодня. У композиції є, зокрема, великодні яйця, але ми їх вирішили оформити на флористичний манер. Квіти обрамляють яйця. І хотілося передати саме через квіти, що краса врятує світ і дає нам надію і віру в те, що усе буде добре"

Флористка-волонтерка Юлія Тукаленко безпосередньо брала участь у створенні квіткової інсталяції. За її словами, така робота потребує певних навичок, розуміння специфіки, точності та акуратності, тому може здатися дещо монотонною.

"Потрібно розуміти як створити певний ритм, форму, квіти мають бути вставлені різною висотою, під певним кутом, щоб вони створювали такий просторовий ефект"

Ідея створення такої квіткової інсталяції виникла не випадково, розповів протоієрей Георгій Коваленко. На відкритті виставки він прочитав лекцію відвідувачам і розповів про священнослужителя, який у 18 столітті на різноманітні церковні свята робив квіткові інсталяції на території собору Софії Київської.

Раніше повідомлялось: Нуль євро — нова колекційна купюра із зображенням Золотих воріт продається у Нацзаповіднику "Софія Київська"

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі

Екс-командиру військової частини, який відрядив підлеглих до КМВА, повідомлено про підозру

Показати ще