Викладач КНЕУ Віктор Гайворонський відмовляється спілкуватися зі студентами українською мовою, відстоюючи "права своєї рідної, російської мови" та шукає репетитора з чорногорської.

Про це 17 жовтня повідомила користувачка твіттеру, яка, виходячи з її слів була студенткою Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Мова йде про викладача КНЕУ Віктора Гайворонського, який згідно з офіційним сайтом університету, викладає на кафедрі маркетингу імені А.Ф. Павленка на посаді старшого викладача.

Повідомляється, що на прохання розмовляти українською чоловік відповів, що говорить "своєю рідною мовою" та попросив студентку вийти з групи, якщо їй це не подобається.

Я зобов’язаний викладати державною мовою, що я і роблю. А у неформальному спілкуванні, в тому числі з колегами і партнерами я використовую свій "рідний язик". І всі мої друзі, включаючи тих с ким я працюю в університету – говорять російську", - заявив він.

Авторка допису також додала, що "її з пари вигнали за прохання викладати українською", та чи мала вона в цей момент на увазі саме Гайворонського не відомо.

Серед скріншотів повідомлень Гайворонського також є його прохання перевести кошти на російську карту та навіть оголошення про пошук репетитора з чорногорської мови. Сам викладач зараз, швидше за все, знаходиться в Чорногорії, а не в Україні.

Користувачі мережі в шоці від такої поведінки викладача у закладі вищої освіти та наводять приклади з інших університетів, де сталася подібна ситуація.

Популярні новини зараз

На Київщині викрито схему із привласнення земель лісфонду

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Прикриваючи собою побратимів — на Луганщині героїчно загинув військовий з Броварів

У столиці провели круглий стіл із протидії домашньому насильству — долучились відомі жінки

Показати ще

Раніше Хрещатик повідомляв, що у столичному ВУЗі ректор почав ображати, погрожував а потім вигнав студентку з лекції за прохання говорити українською. Його мали покарати наступним чином.