Збільшення «мінімалки» передбачене президентським законопроєктом, з 1 вересня стартує перший його етап. Впродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Офіс Президента.

«Впевнений, що депутати проголосують законопроєкт, поданий від Президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до п’яти тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень», – сказав Зеленський.

На думку Зеленського, після підвищення «мінімалки»  зростуть доходи бюджетників: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.

«Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад два місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей», – сказав Президент.

Зеленський закликав народних депутатів підтримати його законопроєкт щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні.

Нагадаємо, у 2020 КМДА підвищить зарплату освітянам Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Слуга народу Галина Третьякова поскаржилася на маленьку зарплату

Подарунок до Дня Конституції? Мінімальна зарплатня в Україні може зрости до 5 тисяч