Як повідомила 19 жовтня Київська ОВА, проект вдалося реалізувати завдяки благодійній організації To Ukraine with love, що об’єднала у США від школярів до мільярдерів навколо допомоги Україні, зокрема, американського бізнесмена і мецената Делла Лой Хансена, який і придбав квартири.

У селі Софіївська Борщагівка американський благодійний фонд викупив житловий комплекс для постраждалих від війни сімей. Перші 52 родини вже отримали свої квартири, це 139 людей із Донецької, Луганської, Херсонської областей. У ще 83 квартирах ще триває ремонт, який планують закінчити до кінця грудня.

Вказується, що житло надається людям у безкоштовне користування терміном на 5 років, мешканці лише сплачуватимуть за комунальні послуги та обслуговування прибудинкової території.

"Це один будинок на 7 під’їздів, в якому є 135 квартир, викуплених попередньо. Наразі заселили мешканців до 3 під’їздів. Решта 83 квартири будуть заселені до кінця грудня цього року. Люди отримують 1-, 2- та 3-кімнатні квартири, забезпечені абсолютно всім необхідним для комфортного проживання. У них виконаний ремонт, облаштована сантехніка, встановлена вся побутова техніка, є текстиль, посуд і набір продуктів на перший час".

Фото 1 из 8.
Фото 2 из 8.
Фото 3 из 8.
Фото 4 из 8.
Фото 5 из 8.
Фото 6 из 8.
Фото 7 из 8.
Фото 8 из 8.

Деталі. Учасниками програми стали люди, які не мають жодного житла через російську військову агресію. Під час відбору перевагу віддавали особам працездатного віку, які мають роботу або перебувають у її пошуку. Безкоштовне проживання дасть сім’ї, яка працює, протягом 5 років заощадити кошти для купівлі чи будівництва власного житла, першого внеску іпотечного кредиту тощо.

Раніше Хрещатик повідомляв, що Президент України відвідав будівництво містечка на Київщині, для постраждалих від війни, яке будується коштами інвестора Хансена.