Нове обладнання українського бренду забезпечить поливом 300 гектарів насіннєвих посівів соняшника. Всього під поливом у HarvEast тепер буде 800 га. На сьогодні всі ділянки агрохолдинга, де працюють дощувальні машини, розташовані на Київщині. Однак, понад 1 500 га під зрошенням HarvEast мав також в Донецькій області. В лютому 2022 р., на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, агровиробник втратив контроль над цими землями, які наразі знаходяться на тимчасово окупованій території.

Для організації поливу нових насіннєвих посівів на Київщині цього року HarvEast обрав 5 широкозахватних дощувальних машин кругового типу українського партнера «Варіант Агро Буд». До цього компанія закуповувала обладнання іноземних виробників.

Читайте також: Придатні для фермерства — науковці підтвердили, що землі в околицях Чорнобиля знову можна використовувати

Всі машини були спроєктовані та адаптовані вітчизняним постачальником під конкретні поля аграріїв. Їх монтаж та запуск був виконаний в найкоротші строки. Загальні інвестиції агрохолдинга склали більше 800 тис. євро.

«Вже не перший рік ми системно розвиваємо напрямок вирощування насіння як один із стратегічно важливих для нашої компанії. В поточних погодних умовах, особливо, враховуючи безпрецедентну спеку, від якої потерпають українські аграрії цього літа, в нашій країні важко вирощувати якісне насіння без зрошення. Саме тому наша команда кожного року розширює ділянки під поливом і планує в найближчі роки розвивати цей проєкт», – зазначив під час урочистого запуску дощувальних машин генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков.

Своєю чергою власник «Варіант Агро Буд» Данііл Шуфані привітав HarvEast у групі споживачів, які підтримують українську техніку.

“Кожен такий запуск для нас – це перемога. Коли провідні агровиробники України, як HarvEast, обирають вітчизняну техніку, це доводить, що українське обладнання не поступається, а іноді навіть краще за імпортні аналоги”, – підкреслив він.

Раніше повідомлялось: Фермери Київщини можуть отримати фінансову підтримку в $40 тисяч

Довідково. HarvEast – український агрохолдинг, який сфокусував свою діяльність на рослинництві (вирощування соняшнику, кукурудзи, пшениці, нішевих культур) та насінництві. Веде свою діяльність в Київській та Житомирській областях. Земельний банк на 01.06.2024 р. складає 25 тис. га. З початку військової агресії рф в Україні HarvEast втратив контроль над 150 тис. га в Донецькій області, ці землі зараз знаходяться на тимчасово окупованих територіях.