У столиці створили робочу групу, щоби привести будівлі критого ринку на вулиці Верхній Вал, 16 до належного технічного стану. Склад цієї групи затвердили відповідним розпорядженням Київського міського голови. Про це йдеться на КМДА.

Зазначається, що робоча група під головуванням заступника голови КМДА, депутата Київради (фракція «УДАР») Валентина Мондриївського вивчить питання, як модернізувати ринок та ефективно надалі використовувати його.

Житній ринок — це частина історичного Подолу та одна із знакових будівель Києва, і наше спільне завдання дати йому друге життя. Задача складна, ми маємо зберегти його призначення й архітектурне рішення та водночас зробити його сучасним і функціональним. В Європі є достатньо прикладів, де старовинні ринки завдяки інноваційним рішенням та інвестиціям стали новими міськими магнітами не тільки для місцевих мешканців, а й для туристів. Київ — європейська столиця, і ми маємо взяти найкращий досвід для реновації Житнього ринку», — заявив Валентин Мондриївський.

У КМДА уточнюють, що перше засідання робочої групи, до якої залучені також представники громадськості, відбудеться вже найближчим часом. Фахівці мають підготувати узагальнені пропозиції щодо майбутнього оновлення, концепції ринку та щодо умов ймовірного конкурсу оренди. Пропозиції нададуть Київському міському голові.

Раніше стало відомо, що дослухавшись громадськості, у КМДА зупинили аукціон з оренди Житнього ринку — напрацюють та оновлять умови.