Цьогоріч міська влада столиці додала 2 мільярди гривень на виплату заробітних плат освітянам. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє пресслужба держадміністрації.

За словами посадовця, найбільша частина від освітнього бюджету – понад 70% – йде на заробітні плати 68 тисяч працівників галузі. До цієї категорії належать не лише ті, хто виховує та навчає, а й ті, хто готує їжу, прибирає, охороняє та лікує дітей у школах та садочках міста.

«На заробітні плати у школи та дитячі садочки місто отримало від держави 4 мільярди гривень. У свою чергу, Київ додав до цієї суми ще 2 мільярди. Наразі лише 3% місцевих громад виплачують своїм освітянам надбавки до заробітної плати у повному обсязі. Київ почав робити це першим, а міська влада продовжуватиме докладати зусиль, щоб освітяни столиці отримували гідну оплату своєї праці», – наголосив Валентин Мондриївський.

Зазначається, що у 2020 році зарплата працівників освіти Києва збільшиться на 9%. Окрім цього, держадміністрація продовжить виплачувати надбавку 50% окладу заробітної плати за складність та напруженість у роботі всім педагогічним працівникам: вихователям, вчителям, майстрам.

Нагадаємо, Місто продовжить виплачувати надбавки столичним медикам та освітянам: Кличко

Читайте також:

Зарплата киян збільшиться з Нового року

Оклади міністрів прив’яжуть до середньої зарплати українців: Гончарук