Карантин, який має тривати в столиці до 24 квітня, призвів до падіння цін на ринку оренди житла. Спеціалісти з нерухомості зазначають, що в Києві кожна четверта квартира залишається пустою. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на “Країну”.

Власники квартир готові вдвічі знижувати ціни. Найбільше постраждали ті, хто раніше здавав житло погодинно. Його переважно наймали іноземці, яких зараз і днем з вогнем не знайдеш. Сьогодні такі квартири намагаються здавати довгостроково, проте не дуже вдало.

Найдешевші квартири, які винаймали студенти та заробітчани, наразі спорожніли. Їх клієнти  відправлені у відпустки за свій рахунок і роз’їхались по домівках.

Люди, що знімали квартири середньої цінової категорії, мають кошти на орендоване житло максимум до кінця квітня. Що буде, якщо карантин подовжать, навіть фахівці не беруться пророкувати.

Найбагатші намагаються виїхати зі столиці та винайняти приміський будиночок на Київщині.

Отож спеціалісти з нерухомості пророкують, що незабаром на ринку з’являтимуться варіанти “за комуналку” – тобто взагалі без орендної плати, лише зі сплатою комунальних послуг, рахунки за які приходять чималенькі.

Нагадаємо, в Києві патрулюють дитячі майданчики та сквери.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Бізнес столиці отримає 50%-ву пільгу на сплату за оренду під час карантину

В Києві підлітки ошукали десятки людей на оренді квартир