За дотриманням карантину в Києві слідкуватимуть комунальні служби і Муніципальна варта. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу КМДА.

За інформацією КМДА, патрулювання столичних парків, дитячих та спортивних майданчиків вже розпочато. Патрульні контролюють посилені обмеження, що днями ввели в столиці. Зокрема заборонено гуляти в парках та скверах, окрім як з домашніми тваринами; виходити на вулицю більше ніж удвох; а дітям до 14 років без супроводу дорослих.

“У нас є чітке завдання не допустити поширення епідемії у столиці, а це можливо лише за умови точного виконання всіх карантинних заходів. Кияни мають зрозуміти, що карантин – це не канікули, і наразі не та ситуація, коли з хворобою можна жартувати. Відповідні зауваження та складені протоколи – поки що попереджувальний захід, із понеділка карантин входить у більш жорстку фазу», – зауважив представник КМДА Дмитро Загуменний.

Фото: пресслужба КМДА

Поки що патрульні обмежились профілактичною бесідою, але наступного тижня виписуватимуть штрафи.

«На превеликий жаль, не всі кияни усвідомили реальність загрози своєму життю та життю рідних і близьких, і знехтували попередженням. Саме тому ми посилюємо заходи безпеки із залученням правоохоронців. Уже перше патрулювання показало, що містяни із розумінням ставляться до таких заходів і готові виконувати умови карантину», – підкреслив Дмитро Загуменний.

Долучайтесь до нашого каналу в телеграм – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Через карантин у безоплатній відпустці опинилось пів мільйона киян: Кличко

Під час карантину київське метро відремонтують

Пік епідемії очікують в середині квітня, тому карантин можуть подовжити: Геращенко