Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада без допомоги держави не зможе фінансово підтримати мешканців міста, що опинились в скрутному становищі через обмеження введеного в країні карантину. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу КМДА.

“У Києві, за нашими підрахунками, приблизно пів мільйона людей взяли відпустки за свій рахунок. Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей. Я це питання підняв на селекторній нараді з президентом та прем’єр-міністром. І президент сказав, що вони це питання прораховують”, – зазначив мер столиці.

Очільник Києва впевнений, що бюджет жодного міста (навіть столиці) не в змозі витримати таке навантаження, а напруга в суспільстві зростає з кожним днем.

Кличко запевнив, що столична влада вирішує питання обладнання лікарень, забезпечення лікарів засобами захисту за свій кошт. Проте з виплатами допомоги по вимушеному безробіттю пів мільйону пересічних киян місто не зможе впоратися без підтримки держави.

Нагадаємо, Кличко розповів про кількість неробочих апаратів ШВЛ в лікарнях Києва.

Долучайтесь до нашого каналу в телеграм – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під час карантину київське метро відремонтують

Про кількість померлих від COVID-19 в Києві та Великдень в умовах карантину: брифінг Кличка (наживо)