Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що пік епідемії на коронавірус очікується в Україні між 15 та 25 квітня. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він порівняв динаміку виявлення інфікованих в Україні та Іспанії, зазначивши, що пік епідемії в нашій країні повинен припасти на середину квітня.

“…не варто займатися самообманом, важкі часи ще попереду. Порівняйте динаміку виявлення інфіковані в Україні та в Іспанії. 28 лютого в Іспанії було виявлено всього лише 33 інфікованих. А всього через 21 день серед інфікованих було вже 25 496 жертв вірусу! В Україні на 21 березня було виявлено 47 хворих, а вже через 11 днів – 669 інфікованих. Ми очікуємо пік епідемії приблизно в період 15 – 25 квітня”, – написав Геращенко.

Саме тому, як наголосив політик, карантин в Україні можуть продовжити до 15 травня.

Також він закликав українців бути відповідальними за своє життя і життя своїх співгромадян та дотримуватися умов карантину.

“Але без відповідальної громадянської позиції громадян, які усвідомлюють свою відповідальність за своє здоров’я і життя своїх співгромадян, неможливо швидко і без втрат пройти через кошмар епідемії, що охопила весь світ. Будьте відповідальні перед собою, своїми близькими і співгромадянами! Залишайтеся вдома! Дотримуйтесь карантину! Давайте не повторимо трагедії Італії та Іспанії!”, – закликав Антон Геращенко.

 

Нагадаємо, Уряд посилює заходи безпеки під час карантину.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В яких населених пунктах Київщини є хворі на коронавірус: КОДА

За киянами стежитимуть: на яку суму штрафуватимуть за порушення карантину

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

На Дарницькому мосту в Києві утворилася велика яма

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

Показати ще