Подільський районний суд Києва визначив покарання чоловіку, який «замінував» столичний кінотеатр.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва, на яку посилається «Главком».

Нагадаємо, злочин стався у липні цього року. До столичної поліції звернувся адміністратор кінотеатру на вулиці Костянтинівській із повідомленням про замінування закладу. Правоохоронці та експерти-вибухотехніки, які виїхали на виклик, перевірили територію, але жодних небезпечних предметів не виявили.

На місці події поліцейські від заявника дізнались, що інформацію про можливий вибух він отримав під час бесіди з невідомим громадянином. За прикметами правоохоронці почали обстежувати прилеглу територію та згодом виявили підозрюваного. З’ясувалося, що 50-річний місцевий мешканець після надання неправдивого повідомлення знаходився неподалік та спостерігав за діями спецслужб.

Зібравши необхідні докази, слідчий за процесуального погодження із окружною прокуратурою повідомив фігуранту про підозру, а після завершення досудового розслідування направив матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом до суду для прийняття рішення по суті.

Вироком Подільського районного суду Києва чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Порушнику призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнено від відбування покарання та призначено рік іспитового терміну.