За підсумками першого засідання аукціонної комісії у Фонді держмайна було вирішено встановити стартову ціну державної частки у розмірі 66,65% у статутному капіталі ТОВ «Інвестиційна спілка «Либідь» – ТРЦ Ocean Plaza – на рівні 1 651 633 236 грн. Ця частка буде виставлена на електронний аукціон із умовами через систему Прозорро.

У зв'язку з тим, що частка є об'єктом великої приватизації, стартова ціна та умови її продажу мають бути затверджені Кабінетом Міністрів. Фонд держмайна має підготувати та внести на розгляд уряду узгоджений проєкт рішення.

Як пояснили у ФДМУ, дата проведення аукціону з продажу частини в ТРЦ Ocean Plaza буде визначена відразу після рішення уряду,

Водночас разом із активом у вигляді ТРЦ держава отримала і його борги. Балансова вартість Ocean Plaza складає 2 млрд грн., розмір боргів – 6,7 млрд. грн. Частки держави в активі та пасиві оцінюються в 1,3 млрд грн та 4,5 млрд грн відповідно.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд України прийняв націоналізацію Ocean Plaza як форму конфіскації українських активів російських олігархів Аркадія та Ігоря Ротенбергів. Частка 66,65% акцій ТРЦ перейшла у власність держави.