Піротехнічні підрозділи продовжують роботу в Бучанському, Вишгородському та Броварському районах Київщини. Про це у телеефірі заявила речниця Головного управління ДСНС у Київській області Вікторія Рубан.

За її словами, вже розміновані території інфраструктурних об’єктів, доріг, автошляхів.

— Залишаються неперевіреними деякі ділянки полів. Але в Київській області вже створено відповідний план, куди увійшли території фермерських господарств. Сільгоспвиробники подають свої дані стосовно того, що потрібно для повної перевірки їхніх територій.

Однак, вона уточнила, що робота ведеться, але досить великі території ще залишаються неперевіреними.

— Наші піротехнічні розрахунки працюють і на сході країни, в Миколаївській, Херсонській областях надають допомогу. Прогнози давати дуже важко, тисячі гектарів залишаються неперевіреними.

До того ж, зважаючи на літній період, речниця вказує, що місцеві органи влади мають визначити спеціальні місця на водоймах, де можна відпочивати та купатися.

— І вже інформація про це буде доведена до місцевих жителів, там буде дозволено відпочивати. Але в районах, де тривали бойові дії (Вишгородський, Бучанський), ми розуміємо, яка небезпека чатує на відпочивальників на воді.