Держбюро розслідувань починає розслідування за фактом побиття правоохоронцями активіста, затриманого під час бійки через демонтаж декорацій на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

Про це пише «Дзеркало тижня».

«ДБР реєструє кримінальне провадження за фактом побиття активістів правоохоронцям під час затримання на Алеї Небесної Сотні», – повідомили в ДБР.

При цьому слідчі вирішили відкрити справу за ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень, вчинене співробітником правоохоронного органу), реагуючи на публікації відповідного відео в ЗМІ.

На Алеї Небесної Сотні в Києві встановили декорації до святкування 30-річчя Дня Незалежності. Інсталяцію звели навпроти портретів загиблих під час Революції Гідності активістів. У Національному музеї Революції Гідності заявили, що їх про облаштування алеї повідомили усно. При цьому додали, що проведення таких заходів дає згоду на КМДА.

Правда, Віталій Кличко каже, що місто ніяких дозволів не давало. Він також заявив, що «якийсь 95-й квартал влаштовувати тут ми не дозволимо. На цьому місці загинули патріоти».

Пізніше в Офісі президента заявили про те, що до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної Сотні планувалося провести екскурс історією України. Однак після хвилі громадського обурення в ОПУ пообіцяли, що «творчу концепцію переглянуть» .