Він загинув у березні 2024 року. Про це повідомив у Facebook пілот 16-ї окремої бригади армійської авіації "Броди" Василь Мулік. Він був побратимом загиблого.

До лав Збройних сил України Віталій Пляка долучився на початку повномасштабного вторгнення.

"Цей немолодий, з ніг до голови вкритий татуюваннями, дядько – завжди на позитиві. Усміхнений, кожної миті готовий до пригод і авантюр. Ми познайомились з ним вже за "широкомасштабки". І він для мене – приклад чогось дійсно справжнього. Справжньої людини. Справжнього громадянина. Справжнього льотчика"

Військовий зазначив, що льотчик загинув внаслідок ураження гелікоптера з російського ПЗРК.

"Поховали у минулу суботу, на Лісовому. І зараз десь там, серед хмаринок. Я впевнений, що Петрович, хитро посміхаючись, дратує і тролить ангельську братію своїми татуюваннями, а з колонки-ДжиБіЕльки грає AC/DC"

Нагадаємо, наприкінці квітня 2023 року Віталій Пляка у коментарі для "Радіо Свобода" розповідав, що їхній екіпаж навесні 2022 року віз українському гарнізону на "Азовсталь" озброєння, "старлінки" та медикаменти. Також вони з заводу евакуювали поранених.

"Поранених я вже по кількості не пам’ятаю – десь від восьми до десяти хлопців ми забрали. Всі були важкі, всі лежачі"

Він також зазначав, що ця допомога для хлопців на "Азовсталі" була дуже важливою. Бо вони відчували, що їх не забули та не покинули, що є хтось, хто може, за деяких обставин, до них прийти і допомогти.

"Коли ми долетіли до моря і вже "впали", знизились над морем, коли вдалечині майорів Маріуполь і "Азовсталь", я якось так вперше з полегшенням зітхнув. Ми тут, ми поруч. А потім, коли ми вже сіли на "Азовсталь" і коли хлопці почали розвантажувати нас та завантажувати поранених – там я теж зітхнув, і думаю – раз я сюди дійшов – то назад я прийду"

Вічна пам'ять і слава Герою!