Заступник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що інтеграція приватних відеокамер спостереження до системи «Безпечне місто» зробить країну безпечнішою. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МВС.

В пресслужбі пояснили, що система «Безпечне місто» – це застосування сучасної інформаційно-комп’ютерної системи, яка надає можливість цілодобового моніторингу оперативної обстановки.

Зазначається, що відеокамери можуть тривалий час працювати без електрики, у нічний час та за будь-яких погодних умов.

Впровадження системи в ТРЦ пришвидшить реакцію правоохоронців на будь-який злочин.

«Подібні центри у великих містах є місцями кримінальних правопорушень – від кишенькових крадіжок до незаконного заволодіння транспортними засобами.

Ми пропонуємо громадським закладам, комунальним підприємствам співпрацювати з поліцією, підключити свої камери до системи «Безпечне місто», і таким чином зробити країну безпечнішою», – сказав Антон Геращенко.

В міністерстві розповіли, що найбільший торгівельний центр Києва вже надав доступ поліції до 50-ти відеокамер спостереження, які знаходяться на парковці та всередині закладу.

«Якщо поступить сигнал на лінію «102», поліції не потрібно буде витрачати час, аби взяти записи з відеокамер спостереження. Інформація автоматично надходитиме на головний пульт ГУНП м. Києва, і правоохоронці матимуть змогу одразу передивитися записи. Окрім цього, завдяки записам міських камер правоохоронці швидше розшукують автомобілі, зниклих людей та злочинців», – зазначив Антон Геращенко.

Начальник ГУНП м. Києва Андрій Крищенко додав, що в середньому у вихідний день торговий центр відвідує близько 50-ти тисяч людей і поліція фіксує 10-15 правопорушень.

«Наразі з точки зору криміногенної обстановки це місце є безпечним, тому ще раз закликаю всіх власників приватних та комунальних підприємств долучитися до системи «Безпечного міста», аби попіклуватися про безпеку відвідувачів», – сказав Андрій Крищенко.

Нагадаємо, кіберполіція знайшла винних у витоку персональних даних у Telegram

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

У Святошинському районі Києва зникло світло

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Показати ще

В поліції закликали киян добровільно здавати зброю (відео)