З 1 квітня 2020 року в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці для оплати проїзду вводять єдиний електронний квиток. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Нові проїзні квитки матимуть фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту протягом місяця, в залежності від потреб пасажира.

«Квиток, «не прив’язаний» до певного виду транспорту – це зручно, в першу чергу, для пасажирів. До того ж це усталена практика в багатьох європейських містах. Кожен пасажир, виходячи з необхідної йому кількості поїздок на місяць, може не лише контролювати власні транспортні витрати, але й економити на вартості кожної поїздки. З цією метою розроблена нова гама проїзних квитків. Наприклад, пасажир користується метро та тролейбусом двічі у день протягом 21-го робочого дня на місяць. Отже, він здійснює 84 оплати за проїзд. У такому разі йому вигідно придбати проїзний квиток на 92 поїздки. Вартість кожної такої поїздки становитиме вже не 8, а 6 гривень 25 копійок. При цьому, 8 поїздок залишаються «резервними», – пояснює директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

Вартість проїзних залежатиме від кількості поїздок:

  • 46 поїздок – 290 грн;
  • 62 поїздки – 390 грн;
  • 92 поїздки – 575 грн;
  • 124 поїздки – 770 грн.

Вводять в обіг також «безлімітні» проїзні на всі види громадського транспорту, які коштуватимуть 1300 гривень на місяць.

Уперше запровадять «туристичний» проїзний квиток – із терміном дії протягом 24, 48 та 72 годин з моменту активації. Коштуватиме такий квиток 100, 150 та 200 гривень відповідно.

Одночасно діятимуть картки Kyiv Smart Card із можливістю поповнення до 50 поїздок за один раз. Поїздки можуть бути використані на всіх видах наземного громадського транспорту. Таке поповнення дає можливість заощадити до 1,5 гривні на кожній поїздці.

Зазначається, що “зелені картки” метрополітену дійсні до 31 березня 2020 року, проте проїзні в столичній підземці вже не поповнюють і вилучають, пропонуючи придбати Kyiv Smart Card.

«Діджиталізація оплати проїзду дозволяє місту знати точну кількість пасажирів. Наприклад, завдяки е-квитку ми знаємо, що громадським транспортом щодня користуються близько 400 тисяч пільгових пасажирів та 300 тисяч власників Kyiv Smart Card. Ця інформація використовується для коригування маршрутів громадського транспорту. Крім того, ведеться точний облік пільгових поїздок, що дозволяє економити бюджетні кошти на відшкодування безоплатного проїзду», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Читайте також:

Жетони та зелені картки в столичній підземці працюватимуть до 31 березня

Коли запустять електронну медкарту: Федоров

Учнівський е-квиток стане електронним ключем до різних сервісів

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

Показати ще