Київські школярі отримають новий сучасний інструмент для життя в розумному місті. Уже до кінця року стартує пілотний запуск електронних учнівських квитків для 35 тисяч учнів загальноосвітніх шкіл Києва. Про це повідомляє КМДА.

«Учнівський квиток стане електронним ключем учня до різних сервісів та можливостей» – зазначив Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Повідомляється, що учнівські проїзні будуть дійсними весь період навчання на всіх видах транспорту без обмеження кількості поїздок. У разі потреби батьки зможуть перевіряти переміщення своїх дітей із учнівським е-квитком через мобільний додаток Kyiv Smart City, який відображає та зберігає інформацію про поїздки.

Також зазначається, що учнівський е-квиток буде багатофункціональним, учні зможуть його використовувати не тільки для безоплатного проїзду у громадському транспорту Києва, але й пільгового входу до закладів культури столиці.

З часом організатори планують долучити такі сервіси, як користування електронним кабінетом з онлайн-щоденником учня та отримання їжі у їдальнях школи.

«Оскільки проїзний матиме функцію ідентифікації власника, він стане електронним ключем учня до різних сервісів та можливостей. Школярі зможуть використовувати картку для безоплатного проїзду у громадському транспорті та пільгового входу до закладів культури. У майбутньому учнівський е-квиток буде інструментом для користування електронним учнівським кабінетом із онлайн-щоденником та завданнями. Згодом із його допомогою школярі отримуватимуть обіди у їдальнях. У такий спосіб маленькі кияни навчатимуться легко й вправно використовувати цифрові сервіси для забезпечення своїх потреб та отримання послуг», – повідомив Юрій Назаров.

Нагадаємо, У грудні 2019 стартує тестування е-квитків для школярів

Читайте також:

Протягом тижня турнікети для QR-квитків з’являться ще на 11 станціях метро: КМДА

До кінця року в метро встановлять ще 173 термінали для е-квитка