У грудні 2019 року стартує тестування електронних учнівських квитків для школярів 20 навчальних закладів Києва. Про це під час прес-брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров. Про це інформує КМДА.

«Школярі Києва отримають сучасний інструмент для життя у розумному місті. Ми виготовлятимемо електронні учнівські квитки не лише для проїзду в громадському транспорті. Оскільки картка матиме функцію ідентифікації власника, вона стане електронним ключем учня до різних сервісів та можливостей. Школярі зможуть використовувати картку для безоплатного проїзду у громадському транспорті та пільгового входу до закладів культури. У майбутньому учнівський е-квиток буде інструментом для користування електронним учнівським кабінетом із онлайн-щоденником та завданнями. Також із його допомогою школярі отримуватимуть обіди у їдальнях», – зазначив Юрій Назаров.

Юрій Назаров також повідомив, що протягом листопада – січня буде проходити збір інформації про учнів для виготовлення карток. Батьки школярів зможуть надсилати інформацію про своїх дітей в спеціально створений розділ в особистому кабінеті киянина. Ці дані отримають для перевірки та узгодження навчальні заклади. Вивірені списки школи надсилатимуть комунальному підприємству, яке займатиметься виготовленням електронних учнівських квитків.

У березні 2020 року планують випустити 100% електронних учнівських квитків.

Нагадаємо, у школах столиці посилять заходи безпеки.

Читайте також:

Ювілейна поїздка: На 10-мільйонного пасажира е-квитка чекає винагорода

Перехід на е-квиток у Києві з 1 листопада відкладається: жетони дійсні

Kyiv Smart Card: у столиці створили мапу точок продажу електронного квитка