Стала відома дата, коли метро Києва повністю перейде на е-квитки, а користатись жетонами та зеленими картками пасажири не зможуть. Інформація з`явилась на сайті КП «Київський метрополітен» у Фейсбуці.

Зазначається, що у зв’язку з проєктом розпорядження КМДА, з 1 квітня 2020 року планується запровадити разовий прохід в столичну підземку за qr-квитками.

Жетони та зелені картки працюватимуть в метро Києва до 31 березня.

«Просимо ознайомитись з проєктом розпорядження КМДА щодо вартості проїзду у громадському транспорті в рамках впровадження е-квитка.

Два головних питання про метро:

– Що з жетонами? – Рішення про перехід на е-квиток та дане розпорядження передбачають, що жетони працюватимуть до 31 березня (так-так, ми знаємо, що процес виглядає вічним, тому ви можете не купувати жетони уже і не чекати останнього дня).

Використайте, будь ласка, всі свої запаси до 31 березня, якщо не плануєте зберігати жетони «на довгу пам’ять». З 1 квітня разовий прохід буде за qr-квитками.

– А як зелені картки метро? – Всі записані поїздки на картки можна буде використати до 31 березня 2021 року», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Учнівський е-квиток стане електронним ключем до різних сервісів

Читайте також:

До кінця року в метро встановлять ще 173 термінали для е-квитка

Перехід на е-квиток у Києві з 1 листопада відкладається: жетони дійсні