Як повідомляло раніше Міністерство інфраструктури України, українські туристи, які відпочивали на курортах Єгипту Шарм-ель-Шейх та Хургада в готелі Reef Oasis Beach Resort 5* та Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* перебуватимуть на карантині через випадки виявлення на цих курортах хворих на коронавірус. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на  пресслужбу Міністерства інфраструктури.

«Українські туристи у Єгипті, які відпочивали на курортах Єгипту Шарм-ель-Шейх та Хургада в готелі Reef Oasis Beach Resort 5* та Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* перебуватимуть на карантині.

Якщо лабораторні тести після закінчення карантину не виявлять випадків захворювання на COVID-19 або підозр на зараження ним, наші туристи зможуть повернутися додому», – зазначили в Міністерстві.

В свою чергу пресслужба Міністерства закордонних справ України повідомляє про те, що сьогодні, 16 березня, до Єгипту вилітає консул, який перебуватиме там на місці для постійного надання допомоги українцям.

Крім того, посол України в Єгипті отримав від Міністра закордонних справ України доручення підтримувати зв’язок з українськими туристами.

Зазначається також, що у центральному апараті МЗС України буде створено спецгрупу оперативного реагування для надання необхідної допомоги Посольству України в Єгипті.

«Шановні співвітчизники!

Нам відомо про велику кількість питань і проблем, які виникають у туристів, які перебувають зараз на відпочинку у Єгипті.
Для нашої команди МЗС України безпека, комфорт і захист інтересів українців – понад усе.

Негайні кроки на допомогу нашим громадянам у Єгипті:

1. Завтра, 16 березня, консул вилітає до Шарм-ель-Шейха і перебуватиме там на місці для постійного надання допомоги українцям.

2. Посол України в Єгипті отримав від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби доручення мобілізувати усі ресурси на підтримку зв’язку з туристами.

3. У Києві, у центральному апараті МЗС України створюється спеціальна група оперативного реагування, щоби надавати всю необхідну допомогу Посольству України в Єгипті», – повідомили у пресслужбі МЗС України.

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Нагадаємо, МОЗ збирається закрити все, крім продмагів та аптек

Читайте також:

В Бориспіль прибуде перший борт з евакуйованими з Італії

В Україні зафіксовано вже 5 випадків інфікування коронавірусом

В Києві сів літак з евакуйованими з Італії: пасажирів самоізолювали

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!