Правоохоронці повідомили про підозру 10 членам банди за вчинення грабежів та розбійних нападів на іноземців у розважальних закладах столиці.

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, на якій посилається UA.NEWS, банда діяла на території трьох розважальних закладів у центрі Києва.

До неї входили офіціанти, які приносили іноземцям рахунки із переліком замовлень та сумами, які були завищені у 5 – 10 разів. Коли ті відмовлялися платити, їх запрошували у кімнату адміністратора, де, застосовуючи насильство та психологічний тиск, змушували оплачувати рахунки, а в разі відмови силою відбирали кошти, мобільні телефони та цінності.

Правоохоронці затримали організатора групи – уродженця РФ, громадянина Ізраїлю, який перебуває у розшуку Інтерполу за фінансові махінації, а також громадян України і Азербайджану. Крім того, один з учасників групи виявися співробітником патрульної поліції Києва.

Наразі тривають слідчі дії, перевіряється причетність учасників злочинної групи до скоєння майже 150 нападів на іноземців з початку 2020 року.