Прокуратура Києва повідомила про підозру заступнику генерального директора КП «Плесо». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури м. Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно з Дніпровським УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Центрального МРВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області повідомлено про підозру заступнику генерального директора КП «Плесо» у привласненні та розтраті бюджетних коштів, виділених на розчистку та благоустрій струмка Віта в Голосіївському районі м. Києва», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що КП «Плесо» уклало з підрядниками договір щодо проведення робіт розчистки та благоустрою струмка Віта – лівої притоки річки Віта, що впадає в Дніпро.

Заступник генерального директора КП «Плесо» вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких на рахунки підрядних підприємств були безпідставно перераховані понад 800 тисяч гривень.

Наразі посадовцю КП «Плесо» повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191(привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 630 тис грн.

Зазначається, що санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Раніше прокуратура повідомила про підозру директорам підрядної та субпідрядної організацій, що виконували роботи з благоустрою струмка.

В пресслужбі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, підрядники привласнили понад 1 млн замість благоустрія струмка Віта

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Топ-менеджерів банку «Михайлівський» підозрюють у розкраданні 283 млн

Київські посадовці розікрали майже півмільйона грн, виділених на ремонт дитсадка

Популярні новини зараз

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще