В Києві судитимуть посадовців управляння освіти Оболонської РДА та директора підрядної фірми за розкрадання майже півмільйона гривень, виділених на ремонт дитячого садка. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно службових осіб управління освіти та директора приватного підприємства, викритих у розкраданні державних коштів у особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що у 2016 році посадові особи управління освіти Оболонської РДА уклали із приватним підприємством (ПП) договір про коригування проектно-кошторисної документації на реконструкцію дитячого садочка в Оболонському районі Києва.

Посадовці управління освіти перерахували на рахунки ПП 480 тисяч гривень бюджетних коштів, розуміючи, що ця сума не відповідає вартості робіт.

«У подальшому чиновники управління освіти, знаючи наперед, що вартість робочого проєкту значно завищена і він не в повній мірі відповідає вимогам нормативно-правових актів, перерахували на рахунки приватного підприємства 480 000 гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків державі на вказану суму», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомлено про підозру у розкраданні бюджетних коштів начальнику управління, начальнику відділу управління освіти Оболонської РДА та директору приватної фірми.

«За результатами досудового розслідування начальнику управління освіти Оболонської РДА повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч.2 ст. 366 КК України; начальнику відділу управління освіти Оболонської РДА — за ч. 2 ст. 367 КК України; директору приватної фірми за ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, топ-менеджерів банку «Михайлівський» підозрюють у розкраданні 283 млн

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Держвиконавця Мінюсту підозрюють у безпідставному стягненні з медпідприємства 45 млн

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Мер Гамбурга прибув до Києва

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Показати ще

Не задекларував майже 60 млн боргів: заступник голови Шевченківської РДА постане перед судом