Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями та службовому підробленні колишньому голові правління ПАТ «Банк Михайлівський», двом заступникам голови правління та чотирьом членам Кредитного комітету банку (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що топ-менеджери банку безпідставно, з порушенням порядку видали кредити двом юридичним особам, котрі були пов’язані із колишніми власниками банку. При цьому посадовці банку розуміли, що надані кредитні кошти не будуть повернуті. Дії підозрюваних завдали збитки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 283 мільйони гривень», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі продовжується розслідування інших епізодів злочинних дій колишнього керівництва банку та перевіряється можлива причетність до вчинення злочину інших службових осіб та власників банку .

Так, у разі доведення вини, підозрюваним загрожує штраф від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, Продав елітний будинок на Хрещатику та не сплатив 58 млн податків: в столиці судитимуть підприємця

Читайте також:

Спійманому на “відкаті” чиновнику Секретаріату Кабміну призначили заставу в 1,5 млн грн

Вкрали 1,7 млрд: СБУ проводить обшуки у Київметробуді та Укргазбанку