Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно першого заступника голови Шевченківської РДА, який не задекларував майже 60 млн боргів перед банком. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно першого заступника голови Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, який підозрюється у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме у внесенні недостовірних відомостей до декларації», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що вказаний посадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», не відобразив у щорічних е-деклараціях за 2015-2018 роки відомості про наявність у нього фінансових зобов’язань перед банком на суму понад 60 млн гривень.

За результатами розслідування обвинувальний акт відносно першого заступника голови Шевченківської РДА скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

В пресслужбі також нагадали, що наразі у райсуді вже перебуває один обвинувальний акт відносно чиновника, якого обвинувачують у шахрайстві та заволодінні комунального майна.

«Наразі у Шевченківському районному суді міста Києва перебуває ще один обвинувальний акт відносно першого заступника голови Шевченківської РДА за обвинуваченням у шахрайському заволодінні об’єктами комунальної нерухомості на суму понад 35 млн гривень, а також у заволодінні грошовими коштами компаній, які надавали послуги з комплексного обслуговування та прибирання прибудинкових територій у Шевченківському районі міста Києва.

Посадовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України», – зазначили у пресслужбі прокуратури м. Києва.

Нагадаємо, Екскерівники Київводфонду привласнили нерухомість на 170 млн

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Спіймали на гарячому: на Київщині міського голову затримали на хабарі

Чиновницю Київського фонду соцзахисту інвалідів затримали на хабарі