На Київщині правоохоронці затримали міського голову на отриманні хабара. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

«Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Національної поліції України спільно з прокуратурою Київської області викрили очільника одного з міст регіону у корупційній діяльності. Якщо громадяни хотіли, аби їх заяви про вирішення різних питань були розглянуті позитивно, вони повинні були зробити певні «внески». За певну винагороду міський голова обіцяв посприяти у їх вирішенні», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці виявили факт вимагання з підприємця однієї тисячі доларів США хабара за видачу дозволу на розташування тимчасової споруди на території міста. Зокрема, винесення та розгляд цього питання на сесії на користь громадянина.

«У середу, 4 березня, оперативники спільно з прокурорами затримали міського голову під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 500 доларів США. На підтвердження виконання своїх обіцянок посадовець передав громадянинові відповідне рішення сесії», – повідомляють в пресслужбі поліції.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

В пресслужбі поліції не повідомляють ані назву населеного пункту, ані прізвище хабарника, але, як написала «Українська правда», мова може йти про мера Таращі Валерія Велієва.

Нагадаємо, Службовець ДМС вимагав хабара за прискорену видачу паспортів

Читайте також:

Чиновницю Київського фонду соцзахисту інвалідів затримали на хабарі

Працівника фіскальної служби затримали на хабарі у 4 тисячі доларів