Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали старшого оперуповноваженого Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві під час одержання неправомірної вигоди за зловживання впливом (ч. 3 ст. 3692 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що працівник ДФС вимагав 4 тисячі доларів США у засновника юридичної особи.

«За «винагороду» оперуповноважений обіцяв вплинути на прийняття слідчим рішення про закриття порушених щодо заявника кримінальних проваджень за несплату податків, фіктивне підприємництво та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом і повернення йому вилученого майна», – йдеться в повідомленні.

Працівника фіскальної служби затримано під час одержання другої частини хабара у сумі 2 тисячі доларів США.

Наразі триває слідство та вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід – Служба безпеки України та Управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України.

Зазначається, що у разі підтвердження вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 550 тис хабара: ДБР затримало директора держпідприємства

Читайте також:

Головного державного ревізора затримано на хабарі

Співробітників інституту раку притягнуто до суду за вимагання грошей з пацієнтів