Слідчі поліції Києва завершили досудове розслідування відносно завідувача відділення та лікаря-онколога Національного інституту раку, яких затримали за вимогу оплати медикаментів, які повинні надаватися пацієнтам безкоштовно. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Як зазначив заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Сергій Кривун, протягом 2018-2019 років посадовці вимагали та отримували від пацієнтів гроші за ліки, які фактично закуплені за бюджетні кошти та призначені для безкоштовного лікування онкологічних хворих.

«Достовірно знаючи про те, що медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безкоштовно, подільники повідомляли пацієнтам про відсутність призначених їм медикаментів, а для продовження курсу лікування їм пропонували купити у них ліки. Потерпілими визнано п’ять пацієнтів, котрі проходили лікування в Національному інституті раку та їм завдано матеріальну шкоду в розмірі 39 500 гривень», – розповів Сергій Кривун.

Зазначається, що слідчим управлінням ГУНП у м. Києві за процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно завідувача, 1968 року народження, та лікаря-онколога, 1966 року народження, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 184 (Порушення права на безоплатну медичну допомогу), ч. 3 ст. 27, ч. 2, 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному проваджені скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва.

Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Вкрали 14 млн замість реконструкції парку Партизанської слави: зловмисників затримано

Читайте також:

Депутата облради з подільниками затримали через вимагання грошей, насильство та викрадення людей

Посадовців Київтеплоенерго підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень

Ексзавідувачка Охматдит предстане перед судом через списання препаратів крові на 1 млн