Посадовців КП «Київтеплоенерго» та приватної фірми підозрюють у розкраданні 1,7 млн грн, виділених на охорону об`єктів комунального підприємства. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно із СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві та ГУ СБУ у місті Києві та Київській області викрито директора приватного підприємства та службову особу комунального підприємства, злочинна діяльність яких завдала державі збитків на суму понад 1,7 млн гривень», – повідомили у прокуратурі столиці.

Слідством встановлено, що у 2019 році посадовці КП «Київтеплоенерго» уклали з приватним підприємством договір про надання охоронних послуг об’єктів на території Києва.

КП на підставі затверджених актів надання послуг перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 40 млн гривень бюджетних коштів, однак виконавцем не надано охоронних послуг на загальну суму понад 1, 7 млн гривень, що підтверджується висновками експертиз.

Дії службових осіб КП та ПП кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, Керівницю Київського молодіжного центру затримали на розкраданні бюджетних коштів

Читайте також:

Депутата облради з подільниками затримали через вимагання грошей, насильство та викрадення людей

Наживались на дітях: СБУ розкрила крадіжку на 12 млн гривень у Департаменті молоді та спорту

Вкрали півмільйона замість ремонту доріг: судитимуть керівника КП та підрядника