Прокуратура столиці повідомила про підозру двом підрядникам у привласненні понад 1 млн гривень, виділених на розчистку та благоустрій струмка Віта, що впадає у Дніпро. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно з Дніпровським УП ГУНП у м. Києві викрито керівників двох підрядних організацій у привласненні бюджетних коштів, виділених на розчистку та благоустрій струмка Віта в Голосіївському районі м. Києва (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що між КП «Плесо» та товариством було укладено договір щодо проведення робіт з розчистки та благоустрою струмка Віта – лівої притоки річки Віта, що впадає в Дніпро.

Зазначається, що підрядна організація доручила проведення робіт іншим субпідрядникам. Але керівництво підрядчиків та субпідрядників зазначили неправдиву інформацію в документах, не виконавши роботи у повному обсязі.

Надалі на підставі цих підроблених документів зловмисники отримали на рахунки понад 1 мільйон гривень за невиконані роботи.
В пресслужбі повідомили, що наразі до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За вчинений злочин підрядникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Зазначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, відповідно до Генплану в Києві очищають озера та відроджують малі річки міста

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Над річками Либідь і Сирець за Генпланом передбачена магістраль

На місці колишнього трамвайного депо хочуть зробити новий Парк мрії із озером Котиків