Голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков публічно розмовлятиме російською, поки триває окупація Донбасу і анексія Криму.

“Я не впевнений, що українська мова сьогодні є головною проблемою українського суспільства”, – заявив Разумков, відповідаючи на питання Ірини Геращенко, чи є для “Слуги народу” цінністю українська мова.

“Якщо ми говоримо про захист державної мови, то, звісно, захищати і розвивати державну мову треба. Але не тими механізмами та пропозиціями, які використовували представники попередньої команди. Якщо ми говоримо про популяризацію мови, то треба було йти шляхом створення умов для того, щоб сьогодні більш широко використовувалась державна мова. Це не було зроблено, ми пішли шляхом кнута”, – сказав політик в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“Якщо ми говоримо про мою українську мову, то моя позиція була озвучена дуже багато разів: я казав, що поки в нас є окуповані території на сході держави і анексований Крим, я під час ефірів використовую російську мову, щоб ніхто не забажав приходити і мене тут “захищати”. У мене все непогано як у людини, яка розмовляє російською”, – зазначив політик.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Богдан допустив можливість надання російській мові статусу офіційної на території Луганської та Донецької областей.

На прес-конференції в Торонто Зеленський заявив, що Україні потрібно повертати своїх людей, не звертаючи уваги на те, якою мовою вони говорять.