На столичному Подолі, на будівництві одного з житлових комплексів, працівник упав з висоти та отримав травму хребта. Як з'ясувалося, з постраждалим не було укладено належним чином трудовий договір. Не був проведений й інструктаж. Зважаючи на це, було повідомлено про підозру директору товариства, що виконувало підрядні роботи. За даними СтопКору, мова йде будмайданчик ЖК Illinsky House, який будує фірма з орбіти проросійського бізнесмена Поліщука.

Про це повідомляють журналісти Стопкору, посилаючись на повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури у Facebook.

28-річному директору одного з київських товариств, яка працює над будівництвом ЖК, повідомили про підозру у порушенні вимог законодавства про охорону праці службовою особою підприємства, яке заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого (ч.1 ст. 271 КК України).

Причиною тому став нещавний випадок, який стався під час будівництва ЖК на Подолі. Тоді 42-річний будівельник, який виконував роботи без відповідного контролю з боку головного інженера товариства, впав зі значної висоти.

За даними слідчих, під час перевезення будівельних матеріалів одноколісним візком по дошках, чоловік провалився в отвір під дошками та впав з висоти 3,6 м. Внаслідок падіння у нього діагностували черепно-мозкову травму та ушкодження хребта.

Як з’ясували прокурори, з постраждалим рацівником не було укладено належним чином трудовий договір. Він такоє не пройшов інструктаж з охорони праці, однак його допустили до роботи. Директору товариства загрожує покарання у виді обмеження волі строком до 2-х років.

За інформацією СтопКору, йдеться про будмайданчик ЖК Illinsky House, що розташований на Набережно-Хрещатицькій у Подільському районі Києва. Одним із забудовників даного ЖК ймовірно є фірма одіозного підприємця Віктора Поліщука.

Нагадаємо, що попередньо команда СтопКору відвідала будмайданчик ЖК Illinsky House. Журналісти пересвідчились, що обʼєкт виглядає як майже готовий. Журналісти зафіксували той факт, що об'єкт – візуально майже готовий, а у відділі продажів повідомили, що його нібито готують до введення в експлуатацію вже на початку липня.

І це при тому, що згідно з даними прокуратури, на об'єкті не дотримують базових правил роботи та навіть не проводять інструктажі для працівників. Ми вже припускали, що цільове призначення не відповідає житловому комплексу, тому виникає питання: наскільки правомірною є забудова і яким чином можна ввести її в експлуатацію. Але це ще не всі деталі, які приховує це будівництво. З'ясувалося, що за даними інформаційно-аналітичних платформ, до однієї зі структур, що здійснюють будівництво, ймовірно може бути причетний бізнесмен Дмитро Буряк, який є громадянином рф.

Популярні новини зараз

У Києві на Солом’янці планують відремонтувати стадіон школи №3 на вул. Ушинського, 15 — на це виділять ₴34,5 млн

Волонтери показали, як себе почуває киця, яку жінка викинула з вікна 4-го поверху на Оболоні

8-річний хлопець знайшов гранату в селі Гоголів Броварського району Київщини

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Також примітно, що одним із забудовників виступає фірма ТОВ "Альянс Новобуд". Ця компанія, як зазначає Юконтрол, входить до групи інтересів одіозного проросійського бізнесмена Віктора Поліщука, чий ТЦ "Гулівер" згідно з ухвалою суду наразі перебуває під арештом у справі про можливе ухилення від сплати податків.

Як повідомлялось раніше, структура бізнесмена Віктора Поліщука ймовірно в сумнівний спосіб викупила дешево активи Броварського заводу пластмас, після чого, незважаючи на накладений судом арешт на майно, намагалась силовими методами "зайти" на підприємство. Крім того, за даними медіа, дружина Поліщука, напевно, є близькою родичкою російського політика Дмитра Медведєва.

Раніше повідомлялось: Суд скасував статус пам'ятки для будівлі на Рейтарській, яку прагнуть знести для побудови бізнес-центру