Зранку у понеділок, 22 липня, рятувальники дістали з води тіло хлопця, який загинув після обриву тросу на зіп-лайні у Києві.

Про завершення пошуково-рятувальних робіт на Дніпрі повідомило ГУ ДСНС України у Києві. Рятувальники зазначили, що зранку у понеділок, 22 липня, почали пошуки о 08:30, і вже до 10:00 знайшли загиблого.

Як розповів рятувальник-водолаз ДСНС Анатолій Єфимович у коментарі "Суспільному", пошуки велися від самого початку у тому секторі, де й знайшли потопельника. Проблема була в тому, що шукали надто далеко від берега, хоча тіло відтягнуло в сторону впалим тросом та важким спорядженням.

"В нас був сектор від першої опори - і весь фарватерний хід. Нам довелося відпрацювати вчора цю ділянку, водолази близько 6 годин відпрацьовували два сектори. Було припущення, що тросом разом з верхолазним спорядженням потерпілого могло "підтягти" до берега - і ця версія спрацювала", - розповів водолаз Анатолій Єфимович.

У день аварії водолази обстежували дно водойми близько 6 годин. У понеділок зранку 22 липня пошуки відновили. Співробітники ДСНС пірнали у воду разом із водолазами КАРС "Київської служби порятунку". Тіло юнака виявили на глибині близько 8 метрів за 30 метрів від берега. Водолази спочатку здійснили вертикальний підйом тіла із дна, далі загиблого витягнули на берег.

Читайте також: У Києві обірвалася канатна дорога через Дніпро - хлопець впав у воду, його шукають