Про це повідомили в пресслужбі поліції Києва.

Про небезпечну знахідку до поліції повідомила матір порушника, після того як останній вчинив з жінкою сварку та втік з дому. Слідчі вилучили гранату, а 33-річному місцевому мешканцю повідомили про підозру. Днями до Подільського управління поліції надійшла інформація від 58-річної киянки, яка повідомила, що її 33-річний син постійно конфліктує з нею та в черговий раз вчинив сварку. Дізнавшись, що жінка викликала поліцію, чоловік втік.

Заявниця розповіла правоохоронцям про чергову сварку із родичем, а також повідомила, що син зберігає в оселі предмет, схожий на гранату. Фахівці вибухотехнічної служби вилучили боєприпас, а оперативники розшукали та затримали порушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Останній повідомив, що гранату нібито знайшов на набережній річки, з якою метою він її зберігав встановить слідство.

Слідчі оголосили киянину підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось: У трьох регіонах України, зокрема на Київщині, викрили торговців трофейною зброєю