Шостий апеляційний адміністративний суд скасував позбавив охоронного статусу будинок Київського повітового земства 1913 року побудови на вулиці Рейтарській, 37. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Андрій Коротких скасував статус памʼятки історії для будівлі на вул. Рейтарській, 37»

Перов додав, що раніше цей же суддя позбавив статусу памʼятки комплекс одразу із пʼяти будівель на Подолі, більш відомий як Садиба Дмитрієва. А минулого тижня інший суддя цього ж суду Сергій Дудін скасував статус памʼятки для 8 будівель Пивоварні Шульца, 1860 р.

Раніше на МКІП подали до суду щодо споруди на Рейтарській, 37А — забудовник вимагає позбавити її статусу памʼятки. ТОВ «Рейтарське», що входить у групу компаній забудовника «НЕСТ», просить суд скасувати наказ Мінкульту про перебування пам’ятки в Реєстрі та внести відповідні зміни, шляхом виключення охоронного статусу закріпленого за будівлею.

Нагадаємо, кияни вимагають, аби компанія-забудовник «Нест» відновила частково зруйнований будинок на Рейтарській, 37 а, який має статус пам’ятки історії і архітектури місцевого значення. Відповідна петиція опублікована на сайті Київради.

Також повідомлялось, що суд Києва арештував майновий комплекс на Рейтарській і заборонив проведення будівельних робіт.