Україну у Парижі представлять 140 атлетів. Прапороносцями на церемонії відкриття будуть бронзова призерка в тенісі Еліна Світоліна та володар срібної та бронзової нагород у плаванні Михайло Романчук.

Як зазначила директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, Україна продовжує демонструвати свою незламність світовій спортивній спільноті.

«Сьогодні ми з великою гордістю піднімаємо олімпійський прапор, який символізує не лише спортивні змагання, а й єдність націй у цілому світі. Літні Олімпійські ігри у Парижі є знаковими спортивними змаганнями. Вірю в те, що українські спортсмени продемонструють свою силу та майстерність. Бажаємо кожному нашому олімпійцю досягнути нових висот, піднятись на п’єдестал і принести перемогу Україні. Уся країна та Київ вболіватимуть за кожного нашого спортсмена. Разом до Перемоги!»

У змаганнях візьмуть участь 140 українських спортсменів, серед яких 40 представників столиці — Департамент молоді та спорту м. Києва

Українські спортсмени навіть в такий важкий для нашої країни час, продовжують досягати найбільших спортивних висот та з гордістю піднімати наш прапор на світових спортивних аренах.