У неподанні декларації та декларуванні недостовірної інформації підозрюють колишнього голову Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє “Українська правда”

9 липня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили, а детективи Національного антикорупційного бюро оголосили чиновнику підозру.

Слідство стверджує, що він не подав декларацію за 2015 рік та вніс недостовірні дані до декларацій за 2016 та 2017 роки.

“Чиновник у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказав майно, а саме: об’єкти нерухомості, зокрема земельну ділянку, автомобілі, а також доходи і корпоративні права, на загальну суму майже 35 млн грн та 8 млн грн відповідно”, вказано в офіційному повідомленні САП.

Бриль не з’явився на виклик детективів НАБУ та не перебуває за місцем проживання, тому повідомлення про підозру йому направили поштою.

“Колишнього посадовця про виклик детективи повідомили завчасно, він особисто підтвердив намір з’явитися до НАБУ 9 липня о 14:00. Але цього не сталося.

Відтоді екс-голова на дзвінки детективів не відповідає. За місцем проживання особа, яка представилася охоронцем, повідомила детективам, що звинуваченого немає, отримувати документи відмовилася. Упродовж перебування детективів поряд із місцем проживання екс-чиновника з кількох автомобілів за ними спостерігали невстановлені особи”, – розповідали у НАБУ.