Голова Київської облдержадміністрації ініціював звернення до Національної поліції України, щоб та вжила ефективних заходів щодо повернення 10,5 млн грн . Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КОДА.

Повідомляється, що 28 квітня 2020 гроші, як 100% передоплату, Департамент охорони здоров’я заплатив ТОВ «Ліртон Груп» за 15 апаратів штучної вентиляції легень.

Згідно умовам договору, який уклав колишній керівник ДОЗ,  апарати ШВЛ мали надійти в лікарні області до 25 травня цього року. Але постачальник свої зобов‘язання не виконав, апарати не надав й кошти не повернув.

«Через зірвані закупівлі медичні заклади Київщини залишилися без необхідного обладнання. Обласна влада була змушена вирішувати проблему із залученням бізнесу та шукати інші канали поставок. 4 травня керівника Департаменту звільнили за невідповідність посаді. Проти нього порушено кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем під час здійснення закупівель медичного обладнання», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі розповіли, що процесуальні дії з цього приводу вже ведуться.

Нагадаємо,  у Києві скандал на постачанні медобладнання до лікарень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Очільниця столичного банку привласнила понад 1 млн грн клієнтів

Підрядник привласнив тисячі, виділені на ремонт садків та шкіл Дніпровського району