Директора столичного товариства підозрюють у заволодінні 16,5 млн грн при постачанні медобладнання до міських та обласних лікарень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ КЗЕ СБ України повідомлено про підозру керівнику комерційної структури за фактом заволодіння 16,5 млн гривень бюджетних коштів під час постачання медичного обладнання», – йдеться в повідомленні.

Як вдалось встановити слідчим, директор столичного приватного підприємства, порушуючи вимоги чинної на момент вчинення протиправних діянь постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», здійснив постачання до міських та обласних лікарень імпортованого медичного обладнання (лабораторних центрифуг та мікроскопів) за ціною, що перевищує граничну націнку у 10 відсотків до закупівельної вартості товару.

Висновком судово-економічної експертизи підтверджено збитки державі на загальну суму 16,5 млн гривень.

Зазначається, що дії підприємця кваліфіковано за ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України.

Наразі досудове розслідування триває. Вживаються заходи для відшкодування спричинених державі збитків.

Нагадаємо, один з найбільших інтернет провайдерів не додав державі 6,7 млн податків

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Столичного інженера підозрюють у розтраті понад 170 тис бюджетних коштів

СБУ виявила масштабне привласнення коштів під час озеленення Дніпра