У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ виявили масштабне привласнення коштів місцевого бюджету під час озеленення Дніпра. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

«Встановлено, що у 2018-19 роках одне із комунальних підприємств провело тендери на виконання робіт із благоустрою міста, в яких перемогли чотири місцеві комерційні структури. За попередньою версією слідства, частину коштів учасники оборудки привласнили через внесення до фінансової документації недостовірних відомостей щодо обсягу проведених робіт. За оперативними даними, майже 30 відсотків робіт були проведені лише на папері», – йдеться в повідомленні.

Фахівці встановили, що такі дії могли призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, таких як падіння аварійних дерев, що становить значну загрозу життю та здоров’ю громадян.

Під час обшуків в офісах фірм-підрядників, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію та інші докази протиправної діяльності.

Зазначається, що наразі перевіряється інформація щодо причетності до оборудки посадовців комунального підприємства.

Нагадаємо, лікаря ОХМАТДИТ підозрюють у привласненні ліків майже на мільйон

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Екскерівники Київводфонду привласнили нерухомість на 170 млн

Рейдерам, які заволоділи садибою Міллера, загрожує до 10 років